Snovik

Spoznavni potop v Termah Snovik

Kaj pričakovati
od tvojega prvega potopa v bazenu?

Pri meni je želja, da bi se potapljal obstajala od vedno, ampak kar ni bilo časa oziroma priložnosti, da bi probal. Letos imaš tudi ti možnost, da izkusiš potapljanje v bazenu.

Potapljanje bo potekalo enkrat na mesec v Termah Snovik in vsakemu udeležencu bom posvetil pol ure. Karto za bazen si kupiš sam, prvi potop pa je brezplačen.

Prijava na termin

Pridi na bazen!

Na sledeče datume bom imel v bazenu na Termah Snovik potapljaške urice med 18h in 20h.

Termini: 26. januar, 16. februar, 16. marec, 13. april, 18. maj

Potapljanje je varno

Potapljanje naj bo predvsem varno, lepo in zabavno. Želim si, da se odvija v točno tem vrstnem redu,
obenem pa verjamem, da ni vsak šport za vsakega.

1

Omejitve

Potapljanje ni primerno za tiste, ki imate težave s srcem, tiste ki ste astmatiki, tiste ki ste nedavno imeli operacijo krčnih žil in nosečnice. Če menite, da bi lahko spadali v katero od zgoraj naštetih kategorij, vam lahko pošljem vprašalnik, ki vam bo pomagal presoditi ali potrebujete pred potapljanjem pridobiti zdravniško potrdilo.

2

Teorija

Teorija o varnem potapljanju je v osnovi zelo enostavna: dihaj vedno, ne zadržuj diha, spoštuj nedekompresijske meje potapljanja, dvigaj se počasi in spremljaj zalogo zraka.

3

Varnost

Da se bom lahko tudi jaz kot vaš instruktor počutil varno v vodi, boste naredili vaji praznjenja maske in iskanje regulatorja. Spoznail boste delovanje kompenzatorja plovnosti, tako da boste lahko uživali v breztežnosti.

Pričakovanja in časovnica

Kako bo potapljanje na bazenu potekalo?

Na izbrani termin v bazenu, se lahko prijavijo trije udeleženci. Vsakemu bom posvetil med 30 on 45 minut. Želel bi si, da se na termin prijavite. S seboj potrebujete samo kopalke in brisačo, tako kot če greste na bazen.

Priprava

Pogovorili se bomo o varnosti. Kaj ne početi in kakšna so vaša pričakovanja. Preverili bomo, če lahko izenačite pritisk.

Obleka

Spoznali bomo potapljaško opremo in pogledali, kako deluje. V bazenu boste opremo oblekli.  

Vaje

Naredili bomo dve vaji za mojo in vašo varnost: praznjenje maske in iskanje regulatorja. Nato se bomo potopili in iskali nevtralno plovnost.

Plavanje in lebdenje

Plavali bomo pod gladino vode in na koncu, če boste želeli, bomo poizkusili lebdeti med dnom bazena in površino vode.

Bi želel več?

Kako postati
Potapljač odprtih voda

Osnovni tečaj potapljanja se bo maja 2023 začel s 4 srečanji na suhem, kjer se bomo spoznali s teorijo. Sledijo srečanja na morju, kjer bomo opravili vaje v nizki vodi in vaje v globoki vodi. Na koncu vsakega od teh srečanj je še potop.

PRIJAVA