O meni

AGstudio

Ko sem bil še otrok in sem imel otroške misli, sem imel najraje dinozavre in tako sem kot srednješolec dobil domeno dinozavrija.si, ki pa je tako kot sem začel stavek, malce odraz otroških misli. AGstudio je kombinacija večih stvari: mojega imena in priimka in srebra. Zakaj srebro? Diplomiral sem iz fotograskega procesa kalotipije, kjer se uporablja srebrov nitrat ali kemijsko AgNO3. Previdevam, da o kalotipiji ne bo veliko govora na tej spletni strani. Bo pa malo več govora o potapljanju, ki mi je sedaj že malo več kot hobi.

AGstudio predstavlja fotografijo, kot mi je všeč in na način, ki je meni domač in profesionalen ob enem. Želim si iskrenih pogledov in lepih fotografij. Želim s,i da bi večkrat videl svoje fotografije na vaših stenah, ker mi to veliko pomeni. Všeč mi je, da dobim “spam” in ima lepo vsebino in mojo fotografijo. Lepo je videti, ko prijatelji na socijalnih omrežjih delijo fotografijo, ki ti je poznana.  Nasmejem se, ko vidim svojo fotografijo na jambo plakatu, ko se peljem mimo. Na to sem ponosen in želim to početi še naprej. Hvala, ker mi to omogočate in mi dovolite, da vas predstavim v obliki foografije in zadnje čase tudi videja.

AGstudio in video

Leto 2020 je tudi v moje življenje prineslo video produkcijo. Tečaji in krajši videji so nekaj, za kar se čutim sposobenga. Potop v globino videa in zvoka mi je prinesel nekaj, kar morda zelo težko pokažeš z eno samo fotografijo.

DIPLOMIRANI FOTOGRAF

Anže Grabeljšek

Od nekaj sem bil tehničen tip, zato sem v srednjo šolo hodil na Vegovo. Takrat sem se začel spogledovati tudi s fotografijo in analognim fotkanjem. Vpisal sem študij elektrotehnike in se po dveh zaključenih letnikih odločil za študij fotografije. Še vedno rad sam sestavljam stvari, šraufam in si izdelam, kar potrebujem. Tekom študija sem izpilil razumevanje in uporabo analogne fotografije in kemije.

ŠOLANJE

2017 – / ALUO MA OVK FOTOGRAFIJA

2011 – 2016 VIST BA FOTOGRAFIJA (naslov diplomskega dela: Izdelava preproste veliko formatne kamere in delo s kalotipijo)

IZKUŠNJE

Od 2008 pa do danes delam kot samostojni fotograf. Fotografiram ljudi, hišne ljubljenčke in predmete. Za zasebne ali poslovne potrebe.

2016 -2018 tehničen sodelavec na VIST-u. Skrb za temnico in studio, vaje v prvih letnikih Osnove studia in temnice.

@AGRABELJŠEK

Fotografije, projekti, gadgeti, supanje…

sledi mi
@HOWTOMAKEBUBBLESUNDERWATER

Podvodna fotografija, potapljanje

sledi mi
AGstudio

Fotkanje in potapljanje

všečkaj

blog

Nekateri pravijo, da znam tudi pisati. Jaz osebno nisem tega mnenja. Lahko se prepričate sami.

Islandija

Dežela, v kateri se je sam bog igral in iskal rešitve problemov kot so, kakšen slap je najboljši, da se[…]

Read more

Erraide

Življenje v skupnosti. Nekje na zahodu Škotske obale stoji en mali otoček, ki se imenuje Erraide. Tam živi nekaj prav posebnih[…]

Read more

Konec ali začetek sezone

Kako konzervirati neopen konec sezone in kaj narediti z nitkami ki so posale proste.

Read more

Ena izmed mojih mentorirank je potrebovala profesionalne slike za svojo spletno stran, zato sem ji pokazala moje slike, ki so jih naredili različni profesionalni fotografi.
“Uau, na teh slikah pa izgledaš ful lepa in naravna”, je rekla, ko sva prišli do fotk, ki jih je naredil Anže.
In točno takšne so njegove slike – v vas poišče notranjo lepoto, ki jo izpostavi pred objektivom. Zna ujeti tiste pristne trenutke na dogodku, ki obudijo prijetne spomine še mesece za eventom.
Priporočam ga vsem, ki potrebujejo profesionalne portretne fotografije, slike branda ali ekipe za spletno stran, je pa tudi mojster ujemanja pravih trenutkov izobraževalnih, športnih in plesnih dogodkov.

Nika Močnik, Eventnika d.o.o.

Anže me spremlja na poklicni in privat poti že 10 let in fotografira praktično vse poslovne dogodke, delavnice, ki jih izvajam kot tudi otroške zabave, poroko Edinokrat, ko je na dopustu, moram najti zamenjavo! Preprosto me navdušuje njegov profesionalen odnos: vedno vpraša, kakšne so želje, kaj mi je všeč in za kaj bodo slike uporabljene. Ujame prav tiste iskrene, nasmejane in spontane trenutke, ker mi gre na dogodkih res na živce tisto “nastavljanje” za fotografijo. Tako dobim iz fotografij res občutek, kako je bilo in avtentičen spomin. Priporočala bi ga komukoli, iz srca! (:

Nina Dušič Hren

kmalu

040 704 845             info@agstudio.si