Galathea Diving Center

Galathea Diving Center

Galthea diving center

Blizu Senja, v kampu Ujča, Sveti Juraj, Hrvaška

Hrvaška obala se lahko prav ponosno pohvali z kar nekaj lepimi lokacijami za potapljanje. V okolici Senja se nahaja, po mojem vedenju, samo potapljaški center Galathea. S hitrim čolnom so oddaljeni samo 20-30 minut do otoka Prvič, kjer sem se z njimi potapljal letos. Naredil sem samo en potop, ker za več ni bilo časa. Center sem obiskal bolj iz nostalgije in radovednosti, če se je kaj spremenilo od kar sem bil pri njih nazadnje leta 2019. Menim da ne. Hiška in kompresorsko skladišče ostjata enaka. Kamp v katerem so, pa tudi ostaja enak, vsaj zame kot enodnevnega obiskovalca.

Galathea diving center je, če sem prav razumel, podružnica centra v Budimpešti. To je eden izmet tistih centrov, kjer kot tujec (ne Madžar) ne razumeš prav veliko. Tisto kar razumeš, je pa povedano v redu. Plan potopa je bil predstavljen solidno. Želel bi morda kakšno besedo več o tem, kaj od biologije lahko pričakujem pod vodo, saj so popolnoma pozabili omenit polje gorgonij. Več o tem v videju. Na koncu zadovoljen, sem za en potop odštel 40 evrov, kar ni prav poceni za moj žep. Omenil bi še, da je njihov divemaster imel najlepšo plovnost in trim od vseh rekreativnih potapljačev, kar sem jih do sedaj videl. Mirno sva lebdela na 5 metrih in čakala ostale.

Tole je še moja kolekcija slik. Ko sem bil pod vodo in sem videl raka, ki je na naslovni sliki, se mi je šele posvetilo od kje ime temu diving centru (latinsko ime raka je Galathea strigosa).

Prijeten ogled videja: https://youtu.be/AHAXv34KIwM