Erraide

Erraide

Življenje v skupnosti. Nekje na zahodu Škotske obale stoji en mali otoček, ki se imenuje Erraide. Tam živi nekaj prav posebnih ljudi, ki se na nek način ukvarjajo z turizmom in živijo na relativno trajnosten način. Otok ima svoj vodovod. Sami pečejo kruh, imajo skupno kuhinjo in res luštno svetišče. Če vas zanima več o skupnosti in življenju ali kako se jim pridružiti ali jih samo obiskati, je njihova spletna stran res preprosta erraid.com

Priznam, da bi skupnosti naredil krivico, če bi jih poskusil opisati. Ob tej priložnosti se spomnim na izjavo nekega avtorja, da je obstajalo nekaj zelo odličnih poizkusov, da bi se zen budizem prevedel iz originala, ampak to so le poizkusi. Da bi ga zares razumeli, ga morate prebrati v originalu. Točno tako je bilo na otoku. Da bi ga doživeli, ga boste obiskali.

Jaz pa vam bi predstavil njegovo lepoto skozi moj objektiv. Jaz bi si želel, da ga obiščem še enkrat s potapljaško obleko in kompresorjem.

Omenil bi še, da slike niso ravno reprezentativne, ker na njih lahko vidite modro nebo in oblačke. Večino dni na tem otoku, vsaj malo dežuje, tako da so tisti sivi oblaki nekaj, kar vas bo po vseh verjetnosti pričakalo na otoku.

Ps: če se sprašujeta, kaj je tisti kolaž nečesa. To so meduze in morski klobuki, katere je morje naplavilo na obalo ob oseki.