Konec ali začetek sezone

Konec ali začetek sezone

Tako kot regulator ali kompenzator plovnosti, katere odnesemo na servis konec sezone, je dobro pregledati tudi ostale kose opreme. Danes se bom posvetil neoprenu. Vedno je lepo imeti lep neopren. Pa četudi je star nekaj sezon in z vsako sezono postaja malce trši in neprožen, pravijo da mu upade, tudi malce toplotne izolacije, kar pa pri svojem ne opazim, ker me v njem zebe že od samega začetka.

Nitke, katere se običajno začnejo res nedolžno izvijati šivu in postajajo čedalje daljše, jih vedno zažgem in s kovinskim delom vžigalnika zalepim na neoprenski šiv. Tako se ne zgodi verižni efekt, ko izgine cel centimeter šiva. Ni najbolj pametno, da jih poskusite izpuliti, ker boste ugotovili, da te najlon, ki se uporablja za šivanje res močan in boste prej odtrgali še večji del šiva, kot pa pretrgali nitko.

Svetujem, da to naredite na koncu sezone, ko je neopren že resnično suh in visi na obešalniku skupaj z zimskimi plašči ali pa je varno spravljen v vaši suhi potapljaški torbi.

Na sliki lepo viden del šiva, ki je toplotno zalepljen nazaj na šiv. Tako se nitka ne bo več izmuznila in postala prosta.