Kako se počutiš?

Kako se počutiš?

Morda se spomnite vaše prve vaje, ko ste delali začetni tečaj potapljanja, vaje ko je bilo treba masko napolnit z vodo? Še bolje, morda se spomnite trenutka, ko ste bili na vrsti, da to vajo ponovite.

Dejstvo je, da se je najbolje učiti iz napak drugih in priznam, da si z mislijo na varnost z veseljem preberem “Lessons for Life“, ker ima odličen in objektiven pristop k temu kaj ne narediti v življenju. Tokrat pa sem našel zgodbo inštruktorja potapljanja, ki je predstavil simbol za zaskrbljenost.

Menim, da bi bilo dobro, da bi imeli v rekreativnem potapljanju znak za vprašanje “Ali si ok?”, ki bi bil namenjen preverjanju ali si mentalno v redu. Preverjanju ali imaš pomisleke o svojih sposobnostih ali pa rabiš samo še malo časa. Nekateri bodo rekli, da imamo znak “nisem v redu”, ampak ta je vsaj zame bolj tehnično naravnan, da nekaj ne dela, ne morem izenačiti, boli me noga, imam krč… Res podpiram idejo o tem, da lahko poveš in izraziš nekaj, kar je pod vodo težko razbrati.

Zato vas prosim, da v svoj besednjak podvodne govorice dodate simbol trikotnika, ki ga naredite s palci in kazalci obeh rok. Ta sporoča, da imate kakršen koli čustven pomislek in da potrebujete čas in pozornost. Poveste tudi, da imate obe roki okupirani in da v tem času ne morete delati nič drugega, kot skrbeti zase.

Prijetno potapljanje.